Recollect werkwijze

Recollect werkwijze

Met ons recollectsysteem is het voor u als klant mogelijk om uw gebruikte IBC-containers vanaf 6 stuks te laten afhalen. U kunt het formulier downloaden of het recollect online formulier invullen. Hiermee kunt u eenvoudig een melding doen voor afhaling. 

Klik hier om naar recollect te gaan

Tholu BV International Packaging Services Tholu Transport Ede

Doel

Het doel van recollect is om zo veel mogelijk IBC’s te recyclen in plaats van te vernietigen. Als dit mogelijk is, dan spoelen we de IBC’s en voorzien we deze van een nieuwe binnenblaas. Zo ontstaat er een gerecycled product en kunt u de IBC-container hergebruiken. Van de oude blaas die vrijkomt bij het rebottelen (IBC voorzien van nieuwe binnenblaas) maken we nieuwe pallets die veel industriële afnemers gebruiken onder de nieuwe IBC’s.

Afvalstroomnummer

Het afhalen van de containers gaat aan de hand van een afvalstroomnummer. Een afvalstroomnummer is uniek en gekoppeld aan een Euralcode én verwerkingsmethode. Onder dit afvalstroomnummer kunnen wij het aantal afgehaalde IBC’s en/of vaten in kilo’s melden bij het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA). Voor afhalingen in België, (grensoverschrijdend vervoer) halen we alles af aan de hand van een Bijlage (VII).

-dsc1581 -dsc1579 -dsc1594 -dsc1601
Sluiten

Aanmelden nieuwsbrief